Het Winkeltje Antiek bestaat inmiddels 53 jaar.

In 1968 is mijn moeder (Teuntje van Teeffelen-Versteeg) gestart met het Winkeltje in de Pontanusstraat in Nijmegen. Waarbij de nadruk van het assortiment lag op gebruiksspullen, maar dan wel oud of antiek. Op een gegeven moment kregen mijn ouders te horen dat de Gemeente de Kanunnikenhuisjes wilden herbouwen. Deze huizen waren destijds zwaar in verval geraakt, mede door het vergissingsbombardement op Nijmegen.
In de jaren 60 werden de panden gebruikt voor de opslag van goederen voor de Luisemert, een markt die eens per week gehouden werd rondom de
St. Stevenskerk. Ook was er nog een paardenstal in gehuisvest. Eind jaren 60 besloot de gemeente om de huisjes op te gaan knappen. Maar de panden waren in zo’n slechte staat dat men heeft besloten om ze af te breken en opnieuw op te bouwen, toen bleek dat de originele bouwtekeningen niet meer te vinden waren en niemand meer wist hoe het nu eigenlijk in elkaar had gezeten. Men heeft toen aan de hand van foto’s en tekeningen de huizen weer gereconstrueerd, waarbij een deel van de bouwmaterialen van destijds werd hergebruikt.
En in 1970 was men klaar met het herstel, en konden wij er gaan wonen met de winkel. Naast ons kwamen te wonen Aimee Rhemrev een zilver en goudsmid en aan de andere kant zat Curly Corner een winkel annex Galerie en aan de achterkant zat Ursula Voorhuis met een galerie voor Afrikaanse kunst. Dus sinds die tijd zit het Winkeltje Antiek op een van de mooiste plekjes van Nijmegen.
De tijden zijn inmiddels verandert, en ook wij gaan daarin mee, dus vandaar onze site met een uitgebreide webwinkel.
Veel plezier met browsen.